BY BLOGG PLATSEN

Alla inlägg den 19 juli 2012

Av Alexander Mickelsson - 19 juli 2012 22:47

 


Knivbygget fortsätter, alla delar är klara och platsar där dom ska så nu sitter jag bara och funderar på hur jag ska sätta ihop alla delar så att dom sitter ordentligt för det vore ju surt att använda kniven ifall delarna losnar eller om dom sitter löst. Men imorrn så ska jag till Kompelus över helgen och då ska jag kolla med en som är en erfaren knivtillverkare hur jag ska göra om jag måste limma ihop allt eller om jag måste nita fast dom eller kanske till och med både och (som just nu känns mest logiskt).


På bilden ovan så kan ni ju se hur kniven ser ut i helhet när allt är "HELT" klart, det känns som att jag har sagt det miljoner av gånger och så gör jag med allt. Jag säger att det är färdigt och sen direkt så gör jag en ändring. Som jag sa tidigare så är jag i princip klar med min kniv inför att sätta fast alla delar för att sedan gå till det mer roliga jobbet och skapa formerna innan jag kan lacka med linolja innan den är helt helt klar för att användas. Under tiden så har jag påbörjat med Arvids kniv nu och det har redan blivit ändringar i planen då den ursprungliga idén sprack då jag inte har alla delar men det kommer att bli snyggare. Jag kommer dock inte avslöja allt för mycket ännu utan det får bli en överraskning tills vidare.


 


Jag ska som sagt till Kompelus imorrn men först så ska jag jobba och efter jobbet så blir det bastu med arbetskollegerna Niklas och Björn. Jag har mest varit i K2 under denna vecka då vi har varit en för mycket vid utlämningen och Magnus har behövt hjälp med slitplåtar och andra maskindelar så det har blivit tunga lyft, truckkörning och datorjobb men vädret har i stor del varit bra så det har varit skönt ute och speciellt igår när solen var som varmast, det var nästan man tog av sig tröjan och gick o sola istället för att det var så skönt. 


Innan jag avslutar inlägget så tänkte jag bjuda på en bild jag tog igår när jag for hem till Ullatti, det borde vara förbjudet att kalla renar för tamdjur när dom strövar fritt och är en trafikfara. Hade det varit vildren så hade det varit mer förståerligt men det gäller inte i Sverige, alla renar tillhör samerna. Jag står för mitt ord att den lagen/regeln är helt sjuk och obegriplig och döm min ilska när jag fick höra att vildrenar som finns i Norge som vandrar över till Sverige blir automatiskt till samernas ägor och klassas därför som tamren. Jag kan fortsätta hela kvällen men jag håller nog det för mig själv! Synd för det finns en del av det samerna gör som jag älskar men sen finns det också det som jag hatar!


P.S jag vill inte dra ner på samer utan jag vill bara påpeka det jag tycker är fel.


 


Ni får ha det så bra tills vidare. Hejpa!


Ovido - Quiz & Flashcards