BY BLOGG PLATSEN

Alla inlägg den 3 juli 2012

Av Alexander Mickelsson - 3 juli 2012 22:32

 

Arvid vid utkikstornet i Ubbyn (Foto: Alexander Mickelsson)


Jag har blivit dålig på att lägga ut material här på bloggen och eftersom jag inte vill bli en bloggare som skriver "Idag har jag jobbat, det var kul och sen åt jag mat och det var gott osv" så kommer jag lägga upp om lite saker som har hänt under den tid jag bott här uppe, så om jag nångång inte har något att skriva så kan ni räkna med att det lär dyka upp en hel del bilder och historier. Jag tänkte faktiskt i det här inlägget börja göra det för det känns som att jag skapade den här bloggen lite för sent eftersom det hände så mycket innan jag blev tillfrågad om inte jag kunde fixa en blogg.


Jag kan börja med att berätta om bilden som ni ser ovan, det var så att jag och några vänner åkte under midsommarafton nu i år till Ubbyn som är en liten by utanför den lite större byn Boden. Vi hade en riktigt trevlig fest där vi grilla, basta, spelade musik, hade allsång vid lägerelden, bada och sola m,m sen så for vi upp på berget som ligger alldeles bredvid och det är här bilderna kommer ifrån, det var ganska mycket mygg men dom höll sig mest vid Elebro som inte hade det lätt haha. Solen lyste trots att klockan passerat 03.00 på morgonen men ack så skönt det var att få kolla ut på viderna, bergen, skogarna och i horisonten så kunde man se Luleå stad och stadskyrkan.


Vi hittade en gravering på plåten uppe i utkikstornet där det stod A-Kraft som jag hade skrivit för många, många år sen (A-Kraft är mitt o Arvids band sedan 2003) så det var riktigt häftigt att se, tyvärr så stod det inget årtal men jag graverade in -12. 


 


Jag håller just nu på att samla in material för att snickra ihop två knivar, en till mig och en till Arvid som också ville ha en. Jag har några ritningar på hur dom kommer att se ut på ett ungefär men det är svårt att avgöra hur lik dom blir på bilderna som i verkligheten och sen kan det också bli några ändringar framöver men som sagt så ser ni på bilderna nedan på hur planerna ser ut just nu och där på den första bilden så ser ni Arvids kniv som består av ljusa och mörka renhorn i främmre och bakre delen av kniven och träslaget Al i mitten (ganska ironiskt för AL är Arvid's initialer) sen kommer det vara sliverplattor emellan renhornen och träslaget, jag har försökt att skriva för hand vad det är för material men det syns nog dåligt. Sen på bilden under så har ni hur min kniv kommer att se ut och den är annorlunda för där kommer jag att använda mig av ljusa renhorn och björk trä och sen har jag lagt ut en liten extra slant på en damasksmid knivblad som betyder att man har slagit väldigt många lager av en metal för att skapa ett snyggt mönster (googla damasksmid kniv för mer specifik bild). Först kommer det vara i fronten en del ljus björk trä, sliverplattor mellan renhornet som kommer därefter och sen en större bit av björk trät, sen kommer jag göra tre delar av ljust renhorn i slutet av kniven och det tror jag kommer bli kanon snyggt! Jag måste dock till helgen när det är Pajala marknaden köpa lite fler delar samt renhorn innan jag kan påbörja snickrandet.


 

Arvids kniv

 

Min kniv


Jag ska under veckan sitta och designa slidor till knivarna, det finns ju några olika versioner att gå på men vi får se hur jag gör och jag kommer att återkomma med mer om hur det går med knivarna. Jo Arvid om du läser detta så kan du ju skriva till mig om vad du tycker och ifall det är något du vill ändra på kniven.


 


Jag ska dock säga godnatt för ikväll och jag kommer med mer imorrn!

Hejpa...

Ovido - Quiz & Flashcards