BY BLOGG PLATSEN

Alla inlägg den 6 mars 2013

Av Alexander Mickelsson - 6 mars 2013 23:12

 


hej alla läsare, som det flesta av er kanske har hört så ska jag antingen nu på lördag eller på måndag att fara in till Radio Gällivare för att prata med programledaren Aimo Liukko inne i studion om bland annat denna blogg och även om Ullatti I.F Jag pratade med Aimo tidigare idag via telefon och vi skulle höras av oss angående om vilken dag det blir och då lovar jag att meddela alla er läsare så att ni får en möjlighet att lyssna på det!


Jag har inte haft för mig så mycket på den sista tiden eftersom både jag och min familj har råkat ut för det förfärliga rethostan, jag har tydligen haft tur för jag har sluppit att bli sjuk av det så jag tar det lite solo under dagarna så att jag inte också förvärrar min hosta. Så därför har jag mest suttit inne i stugan och funderat ut formen på en kniv och slida som jag tänker göra inom en snar framtid. Jag har nu kommit fram med en skiss om hur det skulle kunna tänkas se ut när kniven är klar men som alltid när jag gör knivar så är det ju med reservation för ändring under arbetets gång, det beror om jag råkar göra något misstag som kräver att formen kan ändras om helt. Här nedanför så ser ni bilderna på kniven och sedan på slidan jag tänkte göra, det är en god vän till mig som ska få denna så jag hoppas att du kommer bli nöjd även om du får vänta längre än en alkis utanför bolaget innan öppningsdags!


 


Jaha, så här ser kniven ut. Jag har skrivit ut (mest för mig själv) för att man ska veta vilka delar som är gjord av vad och jag hoppas att ni kan se vad jag har skrivit. Märken och * är utmärkt för att jag ska veta vad jag ska gravera in med brännaren och * markerar sedan ner mot dom där två ringarna med efternamnet på personen som ska ha dom och det är i slutet av skaftet och ringen i mitten kommer vara en guldknopp som jag ska fästa fast där så att skaftet håller fast bättre med knivbladet!


Här nedanför så är det inte så mycket att prata om, jag kommer inte använda mig av något trä alls i slidan utan allt förutom nitar och sytråd kommer vara av skinn och läder för att det enklast ska gå att få fast kniven i slidan och sedan ha den i bältet eller i väskan!


 


Jag längtar tills jag får börja, det var tänkt att jag skulle ah gjort den här kniven precis efter att jag hade gjort färdigt min kniv och det gjorde jag också men med en massa felräkningar och okoncentration så gick det å fanders så jag har varit tvungen att hitta nya material för att snart äntligen kunna börja om på nytt. Jag tillverkar inte knivar för att sedan sälja dom, eftersom jag har alldeles för dålig utrustning och för få material för att massproducera olika knivar så därför gör jag bara knivar till mig själv eller som presenter åt min familj eller vänner!


Jag känne rmig ganska stressad nu i slutet av veckan eftersom imorrn så måste jag åka in till läkaren för att dom vill ta olika prover, sedan så ska jag försöka få ordning här hemma då det har börjat bli stökigt, sen närmar sig trekantsloppet och jag vill hinna vara där ett par timmar så att jag kan ta en massa bilder och lägga ut det på Ullatti I.F's Facebook sida. Det är mycket att göra och man vill hinna med allt, men man får ta en sak i taget och bara hoppas att allt flyter på.


 


Jag hoppas att ni kommer att lyssna på mig när jag är med i Radio Gällivare och pratar med Aimo (på lilla bilden här ovan), ni kan besöka hans facebook sida genom att bara söka på Aimo Liukko. Bor ni i Gällivare/Malmberget eller kanske strax utanför så kan ni lyssna via radion på 97,7 Mzh och skulle ni bo längre bort eller inte alls få in det i radion så kan ni lyssna på webben (http://www.radiogellivare.se/) sen finns det även en app till Android telefonerna. Ett bra radio program med bra musik och kanske att ni får ett gott skratt eller två!

Hörrni, ha det så bra så hörs vi snart igen...hejpa!


 



Ovido - Quiz & Flashcards